Er du på udkig efter ny seng? Dette skal du være opmærksom på

Sengen er den vigtigste del af dit soveværelse. Den er det vigtigste møbel i dit hjem. Ja, faktisk er sengen et af de vigtigste elementer i hele dit liv. Som alle andre dyr er vi tvunget til at skulle sove (gerne 6-8 timer om dagen), og uden denne søvn fungerer vi ikke optimalt. Uden søvn bliver vi sure, pirrelige, syge og måske endda deprimerede. Og det nytter ikke engang blot af få søvn – det skal også være god søvn. Du kender sikkert alt for godt forskellen på dårlig søvn og fantastisk søvn. Der er en verden til forskel. Derfor er det vigtigt, at du udvælger den rigtige seng.

Når du skal udvælge den perfekte seng

Her er nogle eksempler på ting, du bør være opmærksom på i købeprocessen:

  • Netop fordi sengens kvalitet er så vigtig, bør du heller ikke gå alt for langt ned i pris. Hvis du skal bruge penge ét sted, er sengen et godt sted at gøre det. Du kan tage nogle af de helt nye kviklån, der gør det muligt at købe en optimal seng, der giver dig drømmesøvnen. Der bør dog være penge tilbage bagefter til at betale renterne.
  • Køb sengen, der passer til din livssituation. Hvis du regner med at sove alene i den overskuelige fremtid, kan en enkeltmandsseng række. Men hvis I er to, eller du måske overvejer at flytte sammen, så gå efter en dobbeltseng.
  • Når det kommer til sengens hårdhed, er alle lidt forskellige i forhold til, hvad de foretrækker. Dog bør du kunne have en hånd ved et hulrum ved lænden, når du ligger fladt på ryggen.
  • Hvis du kan, så gå efter senge med flere zoner af blødhed/bekvemmelighed. Du kan også købe en ekstra topmadras, hvis blødheden skal øges.